De Citroën C3 Picasso is aan vervanging toe en het is een cross-over die hem gaat opvolgen. De auto, die waarschijnlijk luistert naar de naam C3 Aircross, is voor een deel al te zien.

Het is alweer bijna negen jaar geleden dat Citroën de C3 Picasso onthulde. Dat is een compacte MPV die vanwege de hoge leeftijd aan vervanging toe is.

Een cross-over zal als opvolger dienen, en dat is niet geheel onlogisch. MPV's worden steeds vaker vervangen door een cross-over. Opel verving de compacte MPV Meriva bijvoorbeeld door de cross-overachtige Crossland X.

De Opel Crossland X deelt zijn technische basis met deze C3 Aircross en op termijn zal ook de nieuwe Peugeot 2008 op van deze gedeelde techniek gebruikmaken.

Het uiterlijk van de C3 Aircross zoals op deze foto's van Cochespias te zien is, is geen enorme verrassing. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de C-Aircross Concept al een goede indicatie gaf van wat Citroën voor deze auto in petto had. Duidelijk is dat Citroën zijn nieuwe stijl toepast op de hele modellenlijn. Dat is al te zien op de C4 Picasso, de C4 Cactus, de nieuwe C3 en ook de nieuwe C5 Aircross krijgt eenzelfde front. 

Bekijk foto's van de Citroën C3 Picasso in groot formaat