Fiat onthult beelden van 500L na facelift

Na de facelift die de Fiat 500 twee jaar geleden kreeg, heeft Fiat er nu ook voor gekozen om ook de grotere 500L qua uiterlijk en techniek een update te geven. 

Net als bij de 500 het geval was, zijn de uiterlijke wijzigingen die Fiat heeft doorgevoerd niet erg opvallend. Toch zegt Fiat dat 40 procent van alle onderdelen is vernieuwd. 

De 500L krijgt een herzien front met een nieuwe grille, nieuwe bumpers en meer in het oog springende verlichting. Zijn nieuwe grille is in zekere zin een knipoog naar de originele 500 uit de jaren 50. Voortaan is, net als bij de 500, leddagrijverlichting in de 'tweede koplampunits' verwerkt. Aan de achterzijde valt op dat de in de bumper verwerkte lampen iets lager zitten.

Verder is vooral de techniek van de 500L aangepakt.

Interieur

In het interieur is er tegen bijbetaling het Uconnect infotainmentsysteem leverbaar, dat werkt via een 7-inch groot scherm. Het systeem kan werken met Apple Car Play en Android Auto. Verder zit er in de update van de 500L een nieuw stuurwiel, een nieuw instrumentarium en een opnieuw ingedeelde middenconsole.

Op de lijst met veiligheidssystemen staat onder andere Autonomous City Brake, waarmee de auto op lage snelheid zelf de rem kan activeren om een botsing te voorkomen. 

Cross-versie

Fiat meldt verder dat er een nieuwe Cross-versie is. Dit is een wat ruiger aangeklede variant van de 500L compleet met skidplates en kunststof wielkastranden. 

De Cross moet dankzij rijmodi als Traction+ (tot 30 kilometer per uur) en Gracity Control ook op onverharde wegen enigszins uit de voeten kunnen. 

Een vergelijkbare variant bestond al onder de naam Trekking. De overige uitvoeringen voor de internationale markt heten Urban en Wagon.

Nederland

De 500L werd in 2012 gelanceerd als nieuw MPV-lid van het 500-aanbod. De ruime Italiaanse auto deelt zijn basis met de 500X en de Jeep Renegade. In Nederland zijn sinds zijn marktintroductie 2.472 exemplaren verkocht.

In 2013 en 2014 beleefde de 500L zijn beste jaren, toen werden er respectievelijk 740 en 765 stuks in Nederland verkocht. Vorig jaar verkocht Fiat nog niet de helft daarvan.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl

Lees meer over:
Tip de redactie