Tesla Model 3 gedeeltelijk te zien

Het prototype is al eens verschenen, maar tot op heden is de productieversie van de Tesla Model 3 nog verborgen gebleven. Nu is het koetswerk van de auto voor het eerst te zien.

Tesla is druk bezig met de voorbereiding voor de productiestart van de Model 3. Het nieuwe instapmodel van het Amerikaanse merk moet namelijk over twee maanden voor het eerst van de band lopen.

Uiteraard staat er al van alles op papier, zo ook deze schematische tekening van de koets. De website Electrek vond een handleiding voor door Tesla erkende schadeherstelbedrijven, waarin de Model 3 met deze foto erbij wordt aangekondigd.

De foto laat helaas niet echt iets zien dat nog niet eerder bekend was over de Model 3. Vergeleken met een eerder gefotografeerde testauto blijkt dat die bijna alle geheimen van de Model 3 al wel heeft prijsgegeven. Zoals gezegd begint de productie als het goed is in juli.

Aanvankelijk zet Tesla in op 5.000 gebouwde exemplaren per week, maar volgend jaar moet dat zelfs nog verdubbelen. Onlangs werd bekend dat de Model 3 - die naar verluidt in de VS omgerekend € 33.000 gaat kosten - in eerste instantie alleen met achterwielaandrijving komt. D-versies (met vierwielaandrijving) komen op de lange termijn wel, maar een bloedsnelle P100D-versie lijkt er niet te komen.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl

Lees meer over:
Tip de redactie