Nieuwe Volkswagen Polo gespot voor officiële onthulling

Het duurt niet lang meer voordat Volkswagen de compleet nieuwe generatie Polo presenteert. Vandaag zien we de voor Volkswagen zeer belangrijke nieuweling al van alle kanten, waardoor het uiterlijk van de volgende Polo geen geheim meer is.

Ongeveer twee maanden geleden dook de compleet nieuwe Polo al zonder verhullende camouflage op in Zuid-Afrika. Die foto's toonden al aan dat Volkswagen wat design betreft voortborduurt op de vormgeving van de huidige vijfde generatie.

Hoewel Volkswagen het belangrijkste merk van de Volkswagen Group is, deelt deze Polo veel van zijn techniek met modellen van Seat en Skoda. Eerder dit jaar presenteerde Seat al nieuwe Ibiza, een auto die net als deze Polo op een modulair platform is geplaatst. Dat principe verlaagt de kosten van het ontwikkelen en produceren van de auto's aanzienlijk.

De nieuwe basis zorgt voor een wielbasis die 9,5 centimeter langer is dan die van de huidige Polo, die ook in de breedte flink lijkt te groeien. Overigens zullen we op een nieuwe Skoda Fabia nog even moeten wachten. De huidige generatie van dat zustermodel werd immers later dan de huidige Polo geïntroduceerd.

Benzine, diesel en een GTI

Later dit jaar levert VW een 1.0 TSI-driecilindermotor in de Polo, al verschijnt er ook een nieuwe 1.5 TSI-benzinemotor met cilinderuitschakeling. Op dieselgebied is er waarschijnlijk keuze uit een 80, 95 en 100 pk sterke 1.6 TDI. Volkswagen werkt bovendien aan een GTI-versie met de 200 pk sterke 2.0 TSI.

Tijdens de Internationale Autoshow van Frankfurt, die in september dit jaar plaatsvindt, beleeft de nieuwe Polo zijn publieksdebuut.

Kijk voor meer informatie en foto's van de nieuwe VW Polo op www.autoweek.nl 

Lees meer over:
Tip de redactie