Topman Volkswagen: 'Alles wat Tesla kan, kunnen wij beter'

Hoewel Volkswagen nog altijd kampt met een imagoprobleem na het 'sjoemelsoftware'-schandaal van vorig jaar, neemt CEO Herbert Diess de collega's van Tesla onder vuur. Volgens Diess kan zijn concern de prestaties van Tesla (dat als relatief kleine fabrikant op grote schaal elektrische auto's bouwt) op zijn minst evenaren.

De topman van het VW-concern liet van zich horen tijdens een persconferentie in thuishaven Wolfsburg. Daar claimde Diess dat zijn merk in 2025 '1 miljoen elektrische auto's per jaar bouwt', iets dat Tesla al vanaf 2020 wil gaan doen.

Ondanks die belofte toonde Diess zich niet onder de indruk van zijn Amerikaanse collega's. "Alles wat Tesla kan, kunnen wij beter. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Volkswagen in deze nieuwe wereld marktleider zal worden", aldus de VW-baas.

Voorsprong

Een ambitieus plan aangezien Tesla inmiddels een jarenlange voorsprong heeft op Volkswagen, dat met de e-Up en de e-Golf op dit moment slechts twee geëlektrificeerde auto's in het leveringsprogramma heeft.

Wel heeft Volkswagen het voordeel van schaalgrootte; het enorme concern heeft veel slagkracht en wil op korte termijn met betaalbare elektrische voertuigen op de proppen komen.

De vraag is of het grote publiek daarop zit te wachten. Volkswagen kampt immers nog steeds met een imagoprobleem naar aanleiding van 'dieselgate', waarbij auto's van het merk voorzien waren van speciale software om uitstoottesten te manipuleren.

Lees meer over:
Tip de redactie