Peugeots tweede generatie 308 werd in 2013 gepresenteerd en ondergaat nu een kleine facelift.

De verschillen met de pre-facelift 308 zijn niet wereldschokkend.  De grille is van vorm veranderd en heeft een andere invulling. Het Peugeot-logo op de motorkap is naar de grille verplaatst en de horizontale lamellen hebben plaatsgemaakt voor een grover gaaswerk.

Verder zijn de koplampunits opnieuw anders ingedeeld. De ledverlichting in de koplampen isvervangen door een strakkere led-lijn en ook de voorbumper is vervangen door een ander exemplaar met nieuwe mistlampen. Ook de motorkap is anders van vorm.

Een foto van het interieur heeft Peugeot nog niet getoond. Uit eerdere foto's viel af te leiden dat de vernieuwde i-Cockpit, bekend van de 3008 en 5008, niet in de 308 komt te zitten.

Techniek

Op technisch vlak verandert er meer. De 180 pk sterke 308 GT is voortaan gekoppeld aan een nieuwe achttrapsautomaat. Dit was voorheen een exemplaar met zes versnellingen. Peugeot zet een nieuwe 130 pk sterke viercilinder diesel op de bestellijst en ook de 130 pk sterke driecilinder benzinemotor blijft niet geheel zichzelf. Deze moet net iets zuiniger zijn. De PureTech-driecilinder is gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde zesbak.

Verder geeft Peugeot het infotainmentsysteem van de 308 een Mirror Screen-functie en ook het navigatiesysteem wordt opgewaardeerd.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl