Het Amerikaanse Tesla is voornemens zijn portfolio uit te breiden. Topman Elon Musk geeft voor het eerst meer informatie vrij over de Model Y.
 

Wat begon met de Tesla Roadster is inmiddels uitgegroeid tot het succes van de Tesla Model S. Tesla's modellenfamilie werd door de jaren heen uitgebreid met de Model X, maar daar laten de Amerikanen het niet bij zitten. 

Tesla komt op termijn met een pick-up en het zal niet lang meer duren voordat het innovatieve  merk een volledig elektrische truck op de markt brengt. De Model X blijft niet de engie SUV van het merk. In de vorm van de Model Y komt Tesla binnen enkele jaren namelijk met een compactere SUV.

Uit een gesprek dat The Verge met Tesla-CEO Elon Musk heeft gehad, komt onder meer naar voren dat de Model Y een geheel eigen technische basis krijgt. 

Daarmee deelt de auto zijn basis dus niet met de volgend jaar te verschijnen Model 3, iets dat tot op heden werd aangenomen. De Model Y, die samen met de Model S, 3 en X het woord 'S3XY/SEXY' moet uitschrijven, moet Tesla aan z'n doelstelling helpen in 2020 1 miljoen auto's te verkopen.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl