AMSTERDAM - Nissan laat op de Autoshow van Detroit de Azeal concept coupé zien. De auto is een studie naar een betaalbare coupé met goede prestaties. Voornamelijk jongeren zouden door de Azeal moeten worden aangesproken.

Met de Azeal concept heeft Nissan geprobeerd een 'klassieke sportcoupé met een frisse interpretatie' neer te zetten. De auto heeft agressieve lijnen en in het interieur overheersen donkere kleuren en metaalkleurige accenten. De 'Wasabi Chartreuse' bekleding breekt die sfeer; om het interieur lichter te maken is een glazen dak toegepast.


Ondanks dat de Azeal in de kleine klasse valt, ziet hij er toch uit als een duurdere auto

De Azeal concept is ontworpen door de ontwerpstudio van Nissan in het Amerikaanse Farmington Hills. Bruce Campbell, vice-president van de studio: "Met de Azeal hebben we een compacte coupé gebouwd, die er door zijn lijnen groter uitziet. Ondanks dat hij in de kleine klasse valt, ziet hij er toch uit als een duurdere auto."

De voorwielaangedreven Azeal heeft een 2,5-liter 4-cilinder turbomotor, een handgeschakelde 6-versnellingsbak en 19 inch wielen.