Renault heeft de prijzen van de nieuwe Koleos bekendgemaakt. De grootste SUV van het Franse merk kost in Nederland minimaal 42.790 euro.

Voor dat bedrag levert Renault de 130 pk sterke dCi dieselmotor. De Koleos zelf is in dat geval uitgevoerd als Intens, meer luxueuze uitvoeringen zijn beschikbaar. Wie kiest voor de krachtigere 175 pk sterke dCi, betaalt 53.289 euro voor de versie met alleen aandrijving op de voorwielen.

Wel is de dCi 175 direct uitgevoerd als luxueuze Initiale Paris, met onder meer lederen bekleding en een uitgebreider multimediasysteem. Schakelen gaat in deze versie altijd met een automatische X-Tronic-versnellingsbak.

De sterkste dieselmotor is ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving, waarmee de prijs stijgt naar 56.790 euro. Benzinemotoren levert Renault vooralsnog niet, het is ook niet duidelijk of deze varianten beschikbaar komen.

De Koleos is feitelijk een grotere variant van de Kadjar. De grootste familie-SUV van Renault deelt zijn technische basis met de Nissan X-Trail, al is vooral het uiterlijk zeer herkenbaar als Renault.

Kijk voor meer informatie en foto's op www.AutoWeek.nl.