Veel automerken voorzien hun modellen van steeds kleinere motoren, om aan de steeds strengere uitstooteisen te voldoen. Ferrari stelt liefhebbers nu gerust; de Italiaanse sportwagenbouwer zegt vast te houden aan de iconische V12, een bijzonder krachtige machine met twaalf cilinders.

"We zullen altijd een V12 blijven aanbieden", zegt Sergio Marchionne, de topman van Fiat Chrysler Automobiles (FCA, ook eigenaar van Ferrari), in een interview met het Britse tijdschrift Autocar.

Volgens Marchionne is de motorenafdeling van Ferrari ook niet van plan om de twaalfcilinder te voorzien van turbotechniek. Andere fabrikanten passen die tactiek vaak toe om het verbruik (en dus de uitstoot) van hun motoren te verminderen.

Dat betekent echter niet dat Ferrari de grote, relatief onzuinige motorblokken niet van hulpmiddelen zal voorzien. Net als in de LaFerrari het geval is, krijgen de V12's ook in de toekomst bijval van een elektromotor.

Marchionne zegt verder dat Ferrari het hybridesysteem niet puur toepast om de uitstoot van zijn modellen omlaag te krijgen. "[...] we proberen daadwerkelijk de prestaties op het circuit te verbeteren," aldus de topman.

Kijk voor meer informatie en foto's op www.AutoWeek.nl