Voorafgaand aan de introductie van een nieuwe, compacte SUV, geeft Skoda alvast informatie vrij over de auto. Onder meer de naam is bekend gemaakt: Karoq.

De Karoq is een compacte SUV die onder de Kodiaq in het Skoda-gamma wordt geplaatst. De auto is nipt breder, langer en hoger dan de Ateca van concerngenoot Seat.

Het model moet veel ruimte en praktisch gebruiksgemak bieden ten opzichte van de concurrentie. Daarom kunnen klanten straks kiezen voor ‘Varioflex’ achterstoelen, die verschuifbaar en zelfs uitneembaar zijn. De bagageruimte varieert dan van 479 tot 1.810 liter. Als deze optie niet wordt aangevinkt, kan er 521 liter bagage achterin.

Karoq-kopers krijgen straks keuze uit vijf verschillende motor-opties met vermogens van 115 tot 190 pk. De sterkste diesel is standaard voorzien van vierwielaandrijving.

Behalve ruimte en motoren geeft Skoda hoog op van de hoeveelheid technologie aan boord van de Karoq. Zo kan er in veel uitvoeringen uit verschillende rijprogramma’s worden gekozen, zit de auto vol met intelligente connectiviteitsvoorzieningen en wordt de Karoq de eerste Skoda waarin een digitaal instrumentarium verkrijgbaar is. Op 18 mei wordt de auto in Stockholm onthuld. 

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl