De Ampera-e eerste Electric Vehicle (EV) die Opel aan het gamma toevoegt. Vrijdag zijn de Nederlandse prijzen bekendgemaakt.

Opel vraagt minimaal € 40.995 voor de volledig elektrische Ampera-e. Opels versie van de Chevrolet Bolt heeft volgens de NEDC-methode een actieradius van 520 kilometer, wat volgens Opel zelf in de praktijk neerkomt op zo'n 380 kilometer.

De Ampera-e in kost in Innovation-uitvoering net geen 41 mille en zit dan volgens Opel 'vol met talloze infotainmentfeatures en rijhulpsystemen'. Bestellen kan per direct, al worden de eerste exemplaren pas begin 2018 geleverd.

Hoger op de ladder staat de Launch Executive, een uitvoering die tijdelijk verkrijgbaar is. Deze topversie onderscheidt zich van het basismodel met 17-inch lichtmetalen wielen, metallic lak, Opel Eye, Traffic Sign Assistant, een achteruitrijcamera, Lane Departure Warning en Park Assist. Leren bekleding, een verwarmbaar stuur én verwarmbare voor- en achterstoelen horen daar ook bij, net als een audiosysteem van Bose.

204pk

De Ampera-e heeft een 60 kWh sterk accupakket dat een 204 pk en 360 Nm sterke elektromotor van stroom voorziet. Een sprint vanuit stilstand naar 50 km/u is in 3,2 seconden achter de rug, de topsnelheid ligt op 150 km/u.

De vijfzitter biedt achterin ruimte aan 381 liter aan bagage. Met de achterbank plat kan zelfs 1.274 liter aan bagage worden meegenomen.

Nederland behoort samen met Noorwegen, Zwitserland en Duitsland tot de club landen die de Ampera-e eerder krijgt dan de rest van de wereld. Niet alle Opel-dealers krijgen de Ampera-e in de showroom. Opel heeft in ons land 28 'e-agents' aangewezen waar de EV verkocht gaat worden.

AutoWeek heeft de Opel Ampera-e al aan de tand mogen voelen. Hoe dat beviel, lees je hier!