Audi heeft de e-tron Sportback Concept onthuld, een voorbode van een luxe elektrische SUV. Op basis van dit studiemodel verschijnt in 2019 de productieversie op de weg.

Audi blikt met de e-tron Sportback vooruit op een nieuw Sportbackmodel. De auto's met die toevoeging in hun naam onderscheiden zich van 'normale' Audi's door extravertere vormgeving. De hoogte van dit studiemodel zou kunnen wijzen op de komst van een BMW X4-concurrent vanuit Audi.

De term 'e-tron' in de naam wijst op de aanwezigheid van een elektrische aandrijflijn. In het geval van dit prototype zijn dat elektromotoren die een vermogen van 435 pk leveren. De auto heeft ook een extra sterke 'boostmodus' waarbij het vermogen uitkomt op 504 pk.

De e-tron Sportback Concept weet vanuit stilstand in 4,5 seconden een snelheid van 100 km/h te bereiken. De actieradius is vastgesteld op 500 kilometer. Het accupakket heeft een capaciteit van 95 kWh. Op de vooras is één elektromotor geplaatst, op de achteras twee. Deze opzet is in de toekomst op alle vierwielaangedreven elektrische Audi's terug te zien,

Het ontwerp

De Sportback heeft aan de voorkant de kenmerkende zogenoemde 'singleframe grille' van Audi en rolt op 23-inch wielen. Op stokjes geplaatste camera's doen dienst als zijspiegels. De Audi-logo's aan zowel voor- als achterkant zijn verlicht, terwijl het op de achterkant mee brandt met de remlichten.

In het interieur past Audi een grote hoeveelheid OLED-displays, touchscreens en tiptoetsen. Opvallend is dat er niks bekendgemaakt wordt over techniek waarmee de auto (gedeeltelijk) zelf kan rijden.

De e-tron Sportback Concept is 4,9 meter lang, 1,98 meter breed en 1,53 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,93 meter. De bagageruimte meet 550 liter, maar met neergeklapte achterbank is er 1.450 liter ruimte.