Opel werkt aan de uitbreiding van de SUV-collectie. Na de compacte Crossland X presenteert het Duitse autoconcern nu een groter model in de vorm van de Grandland X. 

De Grandland X is een nieuwe cross-over in het C-segment voor middelgrote auto's, die zijn technische basis deelt met de Peugeot 3008.

De 4,48 meter lange Opel heeft precies dezelfde wielbasis als de Peugeot 3008. Dat Franse merk bouwt bovendien de grotere 5008 op hetzelfde platform, maar tot op heden is nog niet zeker of Opel ook met een ruimere variant van de Grandland X komt.

De nieuwe Opel biedt verder plaats aan vijf inzittenden en heeft 514 liter bagageruimte. Bij een neergeklapte achterbank is er plek voor 1.652 liter bagage. 

Accessoires

Opel voorziet de Grandland X van een groot aantal veiligheidssystemen, zoals adaptieve cruise-control, een automatisch remsysteem, een parkeerassistent en camera's rondom de auto. 

Verder staat een verwarmbaar stuurwiel op de accessoirelijst, net als adaptieve Led-koplampunits met grootlichtassistent. Grip Control, een systeem waarmee de Grandland X ook op onverharde wegen enigszins uit de voeten moet kunnen, is optioneel leverbaar.

Motoren

Er is nog niets bekend over de motorische specificaties. Waarschijnlijk gaat de 105 pk sterke 1.0 Turbo benzinemotor aan de Grandland X voorbij en zal de kleinste motor een 1.4 Turbo met 150 pk zijn. Hoger in het aanbod komt dan de 200 pk sterke 1.6 Turbo.

De kleinste dieselmotor zal hoogstwaarschijnlijk de 110 pk sterke 1.6 CDTI zijn. Ook komt er naar alle waarschijnlijkheid nog een 136 pk en 160 pk sterke variant van de 1.6 diesel, waarvan de laatste over twee turbo's beschikt.

In september zal de Grandland X getoond worden op de beurs IAA Frankfurt.