Citroën onthult op de autobeurs van Shanghai de C5 Aircross, een compleet nieuwe middelgrote SUV. Naast de foto's die eerder al verschenen, zijn er nu meer details naar buiten gekomen. 

De productieversie van de C5 Aircross blijkt nauwelijks af te wijken van de Aircross Concept, het studiemodel waarmee Citroën haar plannen voor een grotere SUV presenteerde. 

De C5 Aircross wordt 4,5 meter lang, 1,84 meter breed en 1,67 meter hoog. Zijn wielbasis is 2,73 meter lang. De bagageruimte biedt 482 liter ruimte. Daarmee is deze Citroën een concurrent voor modellen zoals de Renault Kadjar, de Nissan Qashqai en de Kia Sportage.

De auto komt in ieder geval als Plug-in Hybrid met vierwielaandrijving op de markt. Het gecombineerde vermogen bedraagt 300 pk, waarvan 200 pk afkomstig is van de verbrandingsmotor die is gekoppeld aan twee elektromotoren (een op de vooras en een op de achteras). Citroën sprak verder over versies met benzinemotoren met 165 pk en 200 pk. 

Rijcomfort

Nieuw voor Citroën is het Progressive Hydraulic Cushions-systeem, een wielophanging waarbij de schokdempers zijn voorzien van twee hydraulische druklagers.

In de toekomst gaan we dat op meer modellen van het merk terugzien. Volgens Citroën moet dit systeem ervoor zorgen dat de C5 Aircross meer rijcomfort biedt dan de concurrentie, iets wat vroeger al een kenmerk was van de modellen van het merk, die veelal waren uitgerust met een hydraulisch veersysteem.

Interieur

In het interieur zijn diverse rijgegevens af te lezen van een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium. In de middenconsole zit een 8-inch HD-scherm voor het infotainmentsysteem. Een panoramadak wordt optioneel leverbaar, net als 19-inch lichtmetalen wielen.

De Franse autobouwer stelt dat de C5 Aircross later dit jaar op de markt komt.

Meer informatie en foto's op AutoWeek.nl