De Liechtensteinse fabrikant NanoFlowCell heeft onlangs 1.401 kilometer op één acculading afgelegd met de elektrisch aangedreven auto Quantino. Eerder claimde het bedrijf dat het voertuig een actieradius van 1.000 kilometer zou hebben.

Het grootste gedeelte werd op de openbare weg in Zwitserland verreden. 

NanoFlowCell is een project van zelfbenoemd 'mastermind' Nunzio La Vecchia. Bij een conventionele accu zitten de vloeistoffen in de accu zelf, maar NanoFlowCell werkt met twee aparte tanks van elk 95 liter waarin de vooraf positief en negatief geladen vloeibare elektrolyten zijn opgeslagen.

In de brandstofcel komen ze met elkaar in aanraking, waardoor er elektriciteit wordt gegenereerd. Een opslagcapaciteit van 300 kWh draagt verder bij aan de grote actieradius. 

Na een presentatie over NanoFlowCells onconventionele accutechnologie december vorig jaar kreeg een aantal bezoekers de gelegenheid de auto zelf te testen. Die testrit liep uit op een tocht van zo'n 1.000 kilometer.

Bijzonder verrast

NanoFlowCell meldt dat de bezoekers ‘bijzonder verrast’ waren dat ze zover konden komen op één enkele lading, en dat in slechts 8 uur en 21 minuten. Na afloop nam een medewerker het stuur weer over. Volgens het bedrijf kon hij nog ruim 400 kilometer doorrijden totdat de Quantino na 1.401 kilometer zonder stroom kwam te staan.

NanoFlowCell hoopt deze techniek te kunnen verkopen aan grote spelers in de auto-industrie, maar wil de grotere Quant op den duur ook op de markt brengen.

Meer foto's en informatie op AutoWeek.nl