Begin dit jaar werd in Barcelona de vijfde generatie van de Seat Ibiza gepresenteerd. Nu zijn ook de prijzen bekendgemaakt.

Het instapmodel van de nieuwe Seat Ibiza heeft een 1,0-liter MPI-driecilinder en wordt geleverd in Reference-uitvoering. Deze is verkrijgbaar voor 15.900 euro. 

Seat levert ook een variant met de iets sterkere 1.0 TSI met 95 pk, leverbaar in Style-versie vanaf 18.400 euro. Nog sterker is de 1.0 TSI met 115 pk, die in Style-uitvoering 19.300 euro kost. De Spaanse fabrikant komt later nog met een 1,5-liter TSI met 150 pk.

Dieselmotoren zijn leverbaar met 80, 95 en 100 pk. Deze prijzen zijn echter nog niet bekend. Het gamma wordt verder uitgebreid met een 1.0 TGI op aardgas.

Uitvoeringen

De Ibiza wordt leverbaar in vier uitvoeringen: als Reference, Style, FR en als Xcellence.

De Reference geldt als basisversie, terwijl de FR als sportieve variant in de markt wordt gezet. De Xcellence is de chiquere uitvoering van het gezelschap. Diverse pakketten zijn ook los te bestellen. De Business Intense-uitvoering kent een meerprijs van € 700 ten opzichte van de 1.0 TSI Style. Dit pakket voegt zaken als navigatie, adaptieve cruisecontrol, parkeersensoren en een achteruitrijcamera.

Eind juni staat de nieuwe Ibiza bij de Nederlandse dealers. De diesels volgen, in stappen, vanaf augustus.

Meer foto's en informatie op AutoWeek.nl