Het Amerikaanse Dodge introduceerde vannacht (Nederlandse tijd) na een wekenlange periode van teasers en gelekte foto's de bloedsnelle Challenger Demon. Dat betekent dat ook alle officiële specificaties nu bekend zijn.

De Dodge Challenger Demon levert dankzij een 6,2-liter V8 met compressor een vermogen van ruim 840 pk en 1.040 Nm aan koppel. De auto schiet daardoor in slechts 2,3 seconden van 0 naar 60 mp/h (96 km/h), wat volgens Dodge betekent dat dit de snelst accelererende productieauto van het moment is.

Ook op de dragstrip is deze Challenger onverslaanbaar: de voor Amerikanen zo belangrijke kwartmijl doet deze Dodge in 9,65 seconden, wederom een record voor een productieauto. 

Uitgesloten

Met een speciale launch control, een geavanceerd koelsysteem en gewichtsbesparing waar mogelijk (zelfs de passagiersstoel heeft het veld moeten ruimen ) is de Demon een auto die louter voor de dragstrip ontworpen lijkt.

Helaas is de Demon vanwege z'n ongekende prestaties bij voorbaat door de National Hot Rod Association uitgesloten van deelname op de dragstrip, maar dat ziet Dodge alleen maar als compliment.

Om ongelukken op de openbare weg te voorkomen, krijgen alle Demon-kopers vooraf een training op het circuit aangeboden. De hoeveelheid kopers is overigens kunstmatig beperkt: Dodge wil jaarlijks maximaal 3.000 Amerikaanse en 300 Canadese kopers trekken. In Nederland wordt de Demon niet via de officiële kanalen leverbaar.

Meer foto’s op AutoWeek.nl