Nog dit jaar moeten de eerste Tesla's Model 3 van de productieband rollen. Autoweek ontving via een spionagefotograaf een aantal foto's van de testauto's, waarbij vooral de achterzijde van de nieuwe Tesla opviel. 

Uit de foto's blijkt dat het uiterlijk van de Model 3 erg lijkt op die van de Model S; het is een soort gekrompen versie van die auto. Ook op technisch vlak leent de Model 3 de nodige componenten van de oudere en grotere Tesla.

Opvallend is de achterzijde van de auto. De eerdere Model 3 was een sedan met een ogenschijnlijk kleine laadtoegang, waarvan Tesla-topman Elon Musk zei dat daar nog iets aan gedaan zou worden. Tesla's nieuwe testauto's lijken echter nog altijd voorzien te zijn van een kleine sedanklep. 

Hoewel er nog geen concrete leverdatum bekend is, gaan er geruchten dat de Model 3 eind dit jaar beschikbaar komt, in eerste instantie alleen met achterwielaandrijving. De komst van een extreme P100-versie staat overigens niet op de planning. Het lijkt erop dat de P75 de topversie wordt.

Na de komst van de Model 3 richt Tesla zich op het gereed maken van de Model Y, een compactere SUV.

Kijk voor meer informatie en foto's van de niewe Tesla op AutoWeek.nl.