Spyker-ceo Victor Muller kondigde vorige maand aan een samenwerking aan te gaan met het Zweedse Koenigsegg om de motoren afkomstig van Audi te vervangen. Nu laat Muller opnieuw van zich horen met de introductie van een hybride super-SUV.

Victor Muller, de Nederlandse directeur van het merk Spyker, is van plan het project genaamd D12 Peking to Paris nieuw leven in te blazen. Muller zegt volgend jaar op de autosalon van Genève met een nieuwe auto te willen komen.

Deze hybride super-SUV wordt vermoedelijk D8 Peking to Paris gedoopt en krijgt een atmosferische V8 afkomstig van Koenigsegg, die wordt ondersteund door een elektrische range-extender.

Het geheel staat op een aluminium platform dat is ontwikkeld door Lotus, nog voordat Spyker in 2014 alle plannen en werkzaamheden moest staken vanwege aanhoudende financiële problemen. Maar volgens Muller hangt de vlag er nu beter bij.

"De D8 wordt een geavanceerde hybride-SUV en een van de mooiste auto’s in zijn soort", zegt Muller in een gesprek met Autocar. "De specificaties zijn inmiddels rond en als alles goed gaat, wil ik de auto graag op de salon van Genève volgend jaar wereldkundig maken."

B6 Venator

Zodra de D8 daadwerkelijk leverbaar is, komt Spyker volgens Muller met nog een noviteit: de B6 Venator, een auto die al even bekend is. De B6 werd in 2013 op de autosalon van Genève gepresenteerd, maar vanwege de eerdergenoemde financiële problemen is ook dit project vroegtijdig gestaakt. De B6 moet een luxe, maar een voor Spyker betaalbare sportauto met een krachtige zescilinder worden.

Spyker is sowieso van plan de komende tien jaar met vier nieuwe auto’s te komen en de productie op te schroeven tot maar liefst 500 auto’s per jaar.