Hyundai bouwt aan eigen EV-platform

Hyundai wil in 2018 een eigen EV-platform lanceren, met een serie compactere volledig elektrische auto’s als doel. De fabrikant doet dit na de succesvolle lancering van de Ioniq Electric vorig jaar. 

Dat onthulde senior vice president van Hyundai, Lee Ki-sang, in een gesprek met Reuters tijdens de Seoul Motor Show.

De nieuwe architectuur biedt de Koreaanse fabrikant de mogelijkheid om een groter accupakket in de vloer van de auto’s te verwerken, waardoor er meer ruimte in het passagiers- en bagagecompartiment ontstaat.

Zeker in de compacte klasse zijn dat vooralsnog zaken die niet altijd vanzelfsprekend zijn. In sommige gevallen is er in de ontwerpfase van een auto geen rekening gehouden met het (later) inbouwen van een accupakket, met als gevolg bijvoorbeeld een kleinere bagageruimte.

300 kilometer

De ontwikkeling van dit specifieke platform vergt een behoorlijke investering, maar is voor Hyundai essentieel om de toekomst tegemoet te treden en vooral niet achterop te raken. De Koreanen verwachten aan de hand van het nieuwe platform een aantal compactere, scherp geprijsde modellen met een meer dan fatsoenlijke actieradius van rond de 300 kilometer te kunnen produceren.

Hyundai-topman Lee zei verder te verwachten dat 10 procent van alle verkochte Hyundais wereldwijd in 2025 elektrisch is. Nu is dat nog slechts 1 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie