AMSTERDAM - De Duitse tuner Hamann heeft de Mini aangepakt. Voor alle motorvarianten biedt het bedrijf tuning aan en ook het uiterlijk laat Hamann niet ongemoeid.

Hamann kan de motoren van de Mini´s One Diesel, One, Cooper en Cooper S voorzien van extra pk´s. De diesel - die in Nederland niet te koop is - wordt getuned naar 90 pk, 25 pk meer dan het standaardmodel. De diesel kan ermee van 0 naar 100 in 13 seconden en de topsnelheid bedraagt 170 km/u. De One met benzinemotor 30 pk bij zodat het totaal komt op 120.


Hamann geeft de Mini indrukwekkende voor- en achterspoiler en zijskirts

De Mini Cooper levert standaard 115 pk. Wie hem inlevert bij Hamann krijgt er 13 pk bij. Voor de Cooper S zijn er 2 motorkits. De eerste heet CS1 en geeft de auto 32 pk extra, waarmee het totaal komt op 195 pk. De Hamann CS4 Sportkit geeft de Mini 211 pk. Daarmee sprint de auto in 6,6 seconden van 0 naar 100 en bedraagt de topsnelheid 229 km/u.

Uiterlijkheden

Overige aanpassingen zijn sport-einddempers op de uitlaat die zorgen voor een diepe brom. Naar gelang het model Mini kan worden gekozen uit 2 of 4 uitlaatpijpen. Daarnaast krijgt de mini aangepaste vering en demping die de auto aan de voorzijde 5 cm en aan de achterzijde 3 cm dichter bij het asfalt brengt.

Voorts zijn er indrukwekkende voor- en achterspoiler en zijskirts. Ook is er een sportieve grille die overigens doet denken aan die van de laatste generatie Rover 100.

Vloermatten

Tot slot biedt Hamann 18 of 17 inch wielen aan, een sportstuur met airbag, koolstofvezel of aluminium accenten voor in het interieur, lederen bekleding in elke gewenste kleur. De slagroom op de cake vormen de vloermatten met een - desgewenst oplichtend - Hamann-logo.