AMSTERDAM - Op de LA Auto Show zal op 5 of 6 januari de Chevrolet Corvette Z06 worden onthuld. Maar intussen is de auto al gefotografeerd in een Amerikaanse garage. Er zijn nog weinig gegevens bekend over deze auto, maar het beschikt in ieder geval over ruim 500 pk.

Vorig jaar lanceerde Chevrolet in Amerika een speciale editie van de 2004 Corvette Z06. Hij werd gespoten in de kleuren van de tweevoudige winnaar van de 24-uur van Le Mans. Behalve de speciale bumpers en luchtroosters is deze versie ook voorzien van een koolstofvezel motorkap, waaronder de LS-6 zorgt voor 405 pk.


Dat de top van de 2005-Z06 boven 300 km/h zal liggen is zeker

Al tijdens de introductie van de nieuwe Corvette C6 vertelde zijn Chief Engineer Dave Hill dat er ook snel een nieuwe Z06-versie zou komen. Daarmee is dus inderdaad niet gedraald en dat is nodig om hem voor de autosport te homologeren.

Première

De nieuwe Z06 is nu al klaar en hij zal op de LA Auto Show worden gepresenteerd. Een paar dagen later wordt zijn première nog eens dik over gedaan in Detroit, waar bovendien de convertible van de Corvette C6 zijn wereldpremière zal beleven.

De nieuwe Z06 is uitgerust met de 7-liter LS7 V8-motor, die naar verwachting ruim 500 pk zal hebben. Dave Hill zei eerder dat 550 pk gemakkelijk haalbaar moet zijn, maar we moeten wachten op de officiële details. Dat de top van de 2005-Z06 boven 300 km/h zal liggen is zeker.

De snelle Vette is uitgerust met Brembo-remmen en vier zuigers per remklauw en hij staat op vet Goodyear-rubber in de maat 275/35 ZR18. Achter heeft de Corvette 19-inch wielen.

Licht

Waarschijnlijk is de Z06 een stuk lichter dan de standaard C6, speciaal met het oog op zijn homologatie voor races. Zo zal hij in ieder geval een motorkap en achterklep van koolstofvezel krijgen.

Het uiterlijk van de Corvette is verder aangepast met luchtuitlaten achter de voorwielen en met luchtinlaten vóór de achterwielen en één in de neus voor extra koellucht in de motorruimte. Speciale Z06-badges sieren de carrosserie en in het interieur zien we met het Z06-logo geborduurde Recaro-sportstoelen.

In petto

Of Chevrolet ook nog de supersnelle Blue Devil-versie van de Corvette voor ons in petto heeft, is nog niet bekend. Die geruchten over een 700 pk-versie circuleren al sinds de introductie van de 'gewone' Corvette C6 vorig jaar in Detroit.