Tot op heden waren er nog geen duidelijke foto's van de Volvo XC40. Op nieuwe spionagefoto's is de nieuwe Volvo echter duidelijk in beeld.

De Volvo gaat gehuld in een grote hoeveelheid camouflagemateriaal. Toch is duidelijk te zien dat het om de productieversie van de 40.1 Concept gaat.

Die conceptauto liet al zien wat er in grote lijnen van de XC40 verwacht kan worden. Zelfs de opvallende, sterk oplopende raamlijn in het achterportier lijkt het productiestadium te gaan halen.

Het front vertoont veel overeenkomsten met dat van de XC90, V90, S90 en de XC60. Ook bij de XC40 springt namelijk een stoere, rechtopstaande grille in het oog. De deels naast de achterruit geplaatste achterlichten van de overige stationwagons en SUV's van Volvo komen eveneens terug op de XC40. Een verschil met die auto's is dat de kentekenplaat niet in de klep, maar juist in de bumper bevestigd zit. Dit kenmerkt ook de huidige V40.

De klep op het linkervoorscherm maakt duidelijk dat het hier om een XC40 met een plug-in hybride aandrijflijn gaat. Volvo komt met een compleet nieuwe combinatie van elektro- en verbrandingsmotoren. Daarin wordt een driecilinder benzinemotor met 150 of 180 pk gekoppeld aan een elektromotor die zo'n 75 pk levert en een zeventrapsautomaat. Ook een volledig elektrische Volvo zit in het vat.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl