Met de komst van de Q2 heeft Audi een vierde SUV aan z’n aanbod toegevoegd. Dat is echter nog lang niet genoeg, want in 2019 moet het merk er maar liefst zeven hebben.

Tot op heden lijkt het dat Audi de twee concurrenten BMW en Mercedes-Benz met name op SUV-gebied niet helemaal kan bijbenen. Die merken leveren van nagenoeg iedere SUV een 'coupé'-variant, dus een sportievere versie met een aflopende daklijn. Bij Audi ontbreken deze vooralsnog. Voor de grote GLS-klasse van Mercedes heeft Audi (net als BMW overigens) geen concurrent.

Om het tij te keren, wil Audi volgens berichtgeving van Automotive News in de komende drie jaar met drie nieuwe modellen komen. De eerste is de Q8, waarvan het merk onlangs een tweede conceptversie presenteerde. De Q8 wordt voor de Q7 wat de BMW X6 is voor de X5: een sportievere, duurdere broer.

De tweede nieuwkomer is de Q4, waarvan de komst eerder deze maand werd bevestigd. Ook dit is een coupé-achtige SUV, die in dit geval echter zal concurreren met de Land Rover Evoque. Een inhaalslag met BMW zit er echter niet in, want dat merk heeft binnenkort in de vorm van de X2 ook al een concurrent klaar.

De derde nieuwe Audi-SUV is minder voor de hand liggend, maar een X4- en GLC Coupé-concurrent met de naam Q6 lijkt logisch. De h-Tron Quattro Concept en de e-Tron Quattro Concept lijken op een dergelijke auto vooruit te blikken. Wel ligt de nadruk bij die studiemodellen erg op de elektrische aandrijving, wat zou kunnen betekenen dat Audi de Q6 als een concurrent voor de modellen van Tesla én voor Jaguars toekomstige elektrische SUV i-Pace presenteert.

Aanvankelijk leek het erop dat de productieversie van de Q6 nog in 2016 op de markt zou verschijnen, maar Audi heeft zich in dat jaar op de nieuwe Q5 geconcentreerd. Nu die auto er is, kan het merk aan de uitbreiding gaan beginnen.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl