AMSTERDAM - Nabij het Britse Silverstone wordt de laatste hand gelegd aan het eerste model van een nieuw automerk: MB Roadcars (MBR). Een schaalmodel van het eerste prototype, de EOS wordt 13 januari op de Autosport International Show voor het eerst aan het publiek getoond.

Weinig gewicht en maximaal vermogen, dat is het recept voor de MB Roadcars EOS. De auto krijgt een gewicht van 1.000 kg en een V8-motor met 500 pk. De prestaties zijn navenant: de sprint van 0 naar honderd neemt rond de 3,5 seconden in beslag en de topsnelheid ligt boven de 320 km/h. Voor Groot-Brittannië wordt een prijs genoemd van 300.000 euro.


De auto krijgt een gewicht van 1.000 kg en een V8-motor met 500 pk

MB Roadcars (MBR) wil per jaar minder dan 20 exemplaren van de achterwielaandrijver produceren. Er is 2 jaar aan de auto gewerkt, nu is MBR nog op zoek naar geldschieters en partners om het EOS-project tot een goed einde te brengen.

Schaalmodel

Op de Autosport International Show, die van 13 tot en met 16 januari in Birmingham wordt gehouden, moet het publiek het nog doen met een schaalmodel op 50 procent van de ware grootte.

Technologieën

Daarnaast worden enkele voorbeelden van technologieën getoond, die worden gebruikt bij de ontwikkeling van de EOS. Op IAA in Frankfurt van 2005 zal naar verwachting de eerste MRB EOS op 100 procent grootte worden getoond.