AMSTERDAM - Volkswagen neemt de CrossFox in productie. De auto wordt in eerste instantie leverbaar in thuisland Brazilië. Of de SUV-achtige versie van de Vokswagen Fox ook naar Europa komt, is nog onbekend. De VW Fox volgt volgend jaar in Europa de Lupo op.

Door zijn formaat en uiterlijk doet de CrossFox doet sterk denken aan de Fiat Panda 4x4. Er zijn beschermingsplaten aan de onderzijde, mistlampen, een achterspoiler, bredere spatborden een enorm reservewiel op de achterklep en dakdragers.


Het interieur heeft tweekleurige bekleding en afwasbare tapijten in bij voetenruimtes

Natuurlijk staat de CrossFox hoger op zijn 15 inch wielen dan de standaard Fox. De mini-SUV staat 4,6 cm hoger boven het asfalt dan een normale Fox.

Alcohol

De SUV op zakformaat heeft een 1,6-liter motor met 101 pk en een maximaal koppel van 140 Nm. De auto rijdt zowel op benzine als alcohol. In het interieur is tweekleurige bekleding, aluminium pedalen en afwasbare tapijten in de voetenruimtes. Ondanks dat de CrossFox er indrukwekkend uitziet, heeft de auto alleen maar voorwielaandrijving.

Fox Pepper

De CrossFox begon ooit als concept car. Samen met dit model werd ook de Fox Pepper concept gepresenteerd. Dit sportieve model, die 4 cm is verlaagd, is voorzien van 17 inch wielen, verschillende spoilers, verchroomde accenten en eveneens de 101 pk sterke 1,6-liter motor zou mogelijk dienst gaan doen als Fox GTI. Of Volkswagen nog plannen heeft met deze auto, is niet bekend.