Nissan heeft op de Salon van Genève een gefacelifte Qashqai gepresenteerd, 3,5 jaar na de lancering van het model.

De in 2013 op de markt verschenen tweede generatie Nissan Qashqai doet het in de Nederlandse verkoopstatistieken net als zijn voorganger zeer goed. Om dat succes in stand te houden is de cross-over gefacelift.

Vanbuiten is de vernieuwde Qashqai te herkennen aan zijn nieuwe front met prominenter aanwezige 'V-motion-grille'. De koplampen zijn herzien en ook bumper en motorkap zijn aangepast op de snijtafel. Aan de achterzijde zijn er nieuwe lichtunits gemonteerd.

Het interieur is eveneens opgefrist. Nissan spreekt over het gebruik van betere materialen. De Tekna+ is een nieuwe topversie met met leer beklede stoelen.

De Qashqai krijgt verder een nieuw multifunctioneel stuurwiel. NissanConnect, het infotainmentsysteem, is herzien en heeft nu een nieuwe interface.

Met de toevoeging van ProPilot, een systeem waarmee de Nissan zelfstandig kan sturen, acceleren en remmen op de snelweg, is de Qashqai Nissans eerste Europese model dat met die techniek beschikbaar komt. Eerder werd het systeem al in de Japanse Serena geïntroduceerd. Ook het onderstel is opnieuw afgesteld.

Bekijk meer foto's van de Nissan Qashqai

Bekijk meer nieuws van de Autosalon van Genève