Mazda heeft dinsdag in Genève de gloednieuwe CX-5 voor de Europese markt getoond.

De Mazda CX-5 is geen grote verrassing. In november stelden de Japanners de nieuwste generatie al voor tijdens de Los Angeles Motor Show. Nu toont Mazda de nieuweling ook in Genève. Zoals bekend gaat het om een stevige evolutie van de huidige versie.

De instapversie heeft een 165 pk sterke 2,0-liter SkyActiv-G benzine-krachtbron. Die kost rijklaar vanaf 30.990 euro. Er staat ook een 150 pk sterke 2,2-liter SkyActiv diesel op de motorenlijst. Daarvan maakt Mazda in een later stadium de prijzen bekend.

Voor de aandrijving is een handgeschakelde zesbak of een zestrapsautomaat beschikbaar. Standaard beschikt de auto over voorwielaandrijving, maar vierwielaandrijving is ook leverbaar

Bij die laatste keuze hoort standaard de 2,0-liter benzine met een vermogen van 160 pk en de 2.2 diesel met 175 pk, altijd gekoppeld aan de automaat.

Infotainmentscherm

Het interieur is ruimer dan bij de afzwaaiende CX-5. Achterin is ruimte voor 505 liter aan bagage, die toeneemt tot 1.620 liter wanneer de deelbare achterbank wordt neergeklapt. In het nieuwe dashboard prijkt een gloednieuw 7-inch groot infotaimentscherm.

Daarnaast is een head-up display beschikbaar, dat informatie over de auto kan weergeven op de voorruit, maar ook herkende verkeersborden toelicht. Ook zijn er de nodige veiligheidssystemen aanwezig.

Dan gaat het om zaken als Smart City Brake en Advanced Smart City Brake (dat werkt tot een snelheid van 80 km/h), Lane Assist, Lane Departure Warning, Hill Launch Assist en Emergency Stop Signal.

Een uitgebreide prijslijst van de CX-5 volgt in een later stadium.

Bekijk meer beeld van de Mazda CX-5.