Sportwagenmerk Alpine onthult dinsdag in Genève het eerste nieuwe model in 23 jaar; de A110.

Zoals verwacht heeft de Alpine A110 een 1.8 viercilinder turbomotor van Renault-Nissan. De ingenieurs van Alpine hebben het aggregaat samen met hun collega's van Renault Sport naar eigen behoefte gefinetuned.

De motor is gekoppeld aan een zeventraps automaat en ook die is sportiever afgesteld. Het geheel levert maximaal 252 pk en 320 Nm, waarmee de sportwagen in 4,5 seconden naar de 100 km/h gaat en een top heeft van 250 km/h.

Gewicht

Het gewicht van de A110 is zo veel mogelijk in het midden gehouden door de motor voor de achteras en de tank achter de vooras te leggen. Verder is er gebruik gemaakt van veel lichtgewicht componenten, zoals kuipstoelen van Sabelt die net iets meer dan dertien kilo wegen. Het minimalistische interieur is opgebouwd uit onder meer aluminium, nappaleer en koolstofvezel.

De productie zal plaatsvinden in Dieppe, waar Alpines sinds 1969 altijd zijn gebouwd, en begint met een eerste reeks van 1.955 stuks, een verwijzing naar het jaar waarin het merk werd opgericht. Deze Première Edition is blauw, zwart of wit en voorzien van onder meer 18-inchwielen, koolstofvezel accenten binnen, audiosysteem, pedalen van geborsteld aluminium en een genummerde badge op de middenconsole.

Uitlevering in de linksgestuurde landen begint in de loop van dit jaar, Engeland en Japan zijn in 2018 aan de beurt. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in Frankrijk gaat de A110 als Première Edition € 58.500 kosten, inclusief belasting.

Bekijk meer nieuws van de Autosalon van Genève