Lamborghini heeft zojuist het doek getrokken van de Huracán Performante: de overtreffende Huracán-trap met meer van het een én minder van het ander.

We wisten al dat hij in Genève zou staan, maar de Lamborghini die een wel heel opmerkelijk ronderecord op de Nürburgring wist neer te zetten is nu officieel gepresenteerd. 

Een overdaad aan koolstofvezel onderdelen dat regulier materiaal vervangt, zorgt voor een gewichtsreductie van zo'n 40 kilo ten opzichte van de reeds bekende Huracán. Het totaalgewicht ligt nu op 1.382 kilo. Nieuw Forged Composite, een product van Lamborghini zelf, is toegepast voor de achterspoiler, de motorkap (achter), de bumpers en de difussers.

Daarnaast is de Performante doorspekt met actieve aerodynamica. Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) is een nieuw voor de Performante ontwikkeld pakket van beweegbare klepjes en vinnen. Onder andere in de voorspoiler zijn ze terug te vinden. Het aangepaste spoilerwerk zorgt samen met ALA voor tot maar liefst 750 procent zoveel downforce als de reguliere Huracán. De oranje kleur Arancio Anthaeus die op deze foto's is te zien, is eveneens nieuw voor de Lamborghini.

V10

Ook het vermogen van de 5,2-liter grote V10 wordt opgeschroeft en wel tot 640 pk en 600 Nm. Daarmee staat een snelheid van 100 km/h in 2,9 tellen op de klok. De topsnelheid ligt op 325 km/h. In 8,9 tellen is de 200 km/h al bereikt. Wie vanaf 100 km/h tot stilstand wil komen, heeft daarvoor slechts 31 meter asfalt nodig.

De V10 is de krachtigste V10 die Lamborghini ooit in een auto heeft gelepeld. Ook het uitlaatsysteem is opnieuw ontworpen. Dit zorgt niet alleen voor een ander geluid, maar ook voor meer vermogen én een lager gewicht. De luchttoevoer naar de V10 toe is eveneens aangepast. Uiteraard is ook het onderstel aangepast. De ophanging is 10 procent stijver ten opzichte van die van de reguliere Huracán. De algehele stijfheid moet zelfs met 50 procent zijn toegenomen.

De levering van van de Huracán Performante start in de zomer.

Bekijk foto's van de Lamborghini Hurácan in groot formaat