Nu Land Rover een compleet nieuwe Discovery klaar heeft staan, is het tijd om diens chique broer Range Rover aan een opfrisbeurt te onderwerpen. Het vernieuwde icoon laat zich hier voor het eerst écht zien.

De nieuwe Discovery is opnieuw meer gladgestreken en geciviliseerder dan z’n voorganger, maar de top binnen het gamma van Land Rover blijft toch de Range Rover. De huidige generatie loopt sinds 2013 mee en mag ongetwijfeld nog lang op de prijslijst blijven staan, maar dan wel met behulp van een tussentijdse bijpuntsessie.

Dat Land Rover aan een vernieuwde versie werkt, werd vorig jaar voor het eerst duidelijk. Toen kregen we ook al een heftig bestickerde Range Rover voor de lens, maar buiten de camouflage viel daar nog weinig nieuws aan te ontdekken. Inmiddels zijn ook de koplampen en achterlichten beplakt, de onderdelen waar de wijzigingen het meest zichtbaar zijn. De voorste lichtunits lijken wat platter van vorm. Ook de indeling gaat op de schop, waarbij led-techniek uiteraard een grote rol speelt. De voorbumper is eveneens bijgestipt, net als de grille en de achterlichtunits. Verwacht vanbinnen eveneens de nodige upgrades, waarbij vooral het infotainment naar een hoger plan zal worden getild.

De Range Rover had voorheen vrijwel het alleenrecht in de wereld van de Europese opper-SUV’s, maar heeft inmiddels gezelschap gekregen van de Bentley Bentayga. Het is voor Land Rover dan ook belangrijker dan ooit om de auto up-to-date te houden, al kan de auto anderzijds rekenen op een hele trouwe klantenkring. 

Bekijk foto's van de Land Rover Range Rover in groot formaat