AMSTERDAM - Op de autoshow van Bologna, die op 4 december zijn deuren opent, laat Fiat enkele studiemodellen zien. Opvallende kleuren voeren daarbij de boventoon.

Op de autoshow van Bologna laat Fiat onder meer een Panda zien die in two-tone kleuren is gespoten. Op het dak van de Panda staat een rieten mand, die volgens Fiat ideaal is om skies mee te vervoeren. Daarnaast is de bekleding van de Panda Bicolore van een nieuwe stof die de naam Starlite heeft meegekregen.


De vormgeving van de stand in Bologna geeft een knipoog naar het werk van pop-kunstenaar Andy Warhol

Ook de Idea ontkomt niet aan de kleurenmanie van Fiat. Zowel aan de binnen- als de buitenkant zijn de Idea´s geïnspireerd op de kledinglijn van Fiat. Blauw en ivoorwit metallic zijn daarbij de kleuren. De vormgeving van de stand in Bologna, waar deze Idea´s zijn te vinden, geeft een knipoog naar het werk van pop-kunstenaar Andy Warhol. George Cloony speelt op de stand een hoofdrol omdat hij in Italië de Fiat Idea in reclames aanprijst.

Geel

Wie zich begeeft bij de sportieve modellen van Fiat op de Italiaanse show, krijgt een gele waas voor zijn ogen. Zowel een Idea als een Multipla werden in een kleurig trainingspak gehesen. De gele Idea is voorzien van 16 inch wielen, een interieur waarin zwart en geel de hoofdkleuren zijn en bovendien is het stuur met leder bekleed.

Ook de Multipla kreeg een sportieve jas. Zender zorgde voor een bodykit voor de pas vernieuwde mpv. De kleur van de Multipla heeft de naam Racing Yellow gekregen en tot slot is de auto voorzien van een interieur waarin alweer zwart en geel de opvallendste kleuren zijn en waarin de stof van de bekleding is geperforeerd voor een sportiever aanzien.

Bobsleeteam

Tot slot is er de Fiat Doblò Giamaica. Niet verrassend dus dat de lakkleuren van deze auto zijn geïnspireerd op de Jamaicaanse vlag: groen, geel en zwart. De auto zal worden geschonken aan de voorzitter van - jawel - het Jamaicaanse bobsleeteam. Deze sportploeg figureerde in reclamespots ten tijde van de introductie van de Doblò.

De Doblò Giamaica licht alvast een tipje van de sluier op over hoe de auto eruit gaat zien als hij volgend jaar licht wordt gefacelift: er komen strips op de randen van de spatborden en op de zijkant van de auto, donker getinte ramen aan de achterzijde, dakrails en lichtmetalen wielen.