AMSTERDAM - Bedenk een automodel of het Amerikaanse Newport Convertible Engineering kan er een cabriolet van maken. De Chrysler 300C is het nieuwste wapenfeit.

De Chrysler 300C van Newport Convertible Engineering heeft een bijzonder dak gekregen. Het kan in zijn geheel worden geopend maar er kan ook voor worden gekozen om alleen de voor- of achterpassagiers dakloos te laten zitten. Het is eveneens mogelijk om een Targa Top voor de 300C te bestellen.


Newport heeft in de loop van de tijd vrijwel elke auto 'onthoofd'

Eigenlijk zou het pas nieuws zijn als Newport Convertible Engineering géén cabrioletversie van de 300C had gemaakt. Met de regelmaat van de klok gaat bij Newport het dak eraf. Het bedrijf heeft in de loop van de tijd vrijwel elke auto 'onthoofd'. Onder meer de Cadillac CTS, Jaguar S-type, Aston Martin Vanquish, Honda NSX, BMW 7-serie en diverse klassiekers zijn ten prooi gevallen aan de ombouwdrang van het bedrijf.

Wensen

Ook klanten met geheel eigen wensen kunnen bij Newport terecht. Een limousineversie van een bestaand model of een auto die cabriolet én limousine is? Het is allemaal mogelijk. Wat er gebeurt met de stijfheid van de carrosserie bij het bouwen van een 4-deurs cabriolet of een limousine-cabriolet - dáár zullen we het maar niet over hebben.