MONTE CARLO - Michael Schumacher zegt zich weinig aan te trekken van alle kritiek op de werkwijze van zijn team Ferrari. "Voor ons is een titel belangrijker dan het winnen van sympathie", zei de wereldkampioen voor de Grand Prix van Monaco. Ferrari werd verketterd na de teamorder van twee weken geleden in Oostenrijk, waardoor Schumacher langs koploper Rubens Barrichello werd gedirigeerd.

In Monaco kreeg Schumacher van het publiek zowel bijval als fluitconcerten te horen. De woede is nog niet helemaal gezakt. In het vorstendom dook een T-shirt op met het opschrift, gericht tegen de teamleiding en de coureur: "Uitgesloten van alle wedstrijden: R. Brawn, J. Todt, M. Schumacher."

"Ik was zeker onder de indruk van alle reacties na afloop van de race", gaf Schumacher toe. "Maar achteraf moet je realistisch zijn en zeggen: het was geen verrassing dat we zo hebben gehandeld."

De vrije training in Monaco eindigde donderdag in een zege voor Jarno Trulli. De Italiaan stuurde zijn Renault rond in 1.18,915. Alan McNish (Toyota) werd tweede in 1.19,361. Schumacher finishte slechts als elfde.