n september schoof Skoda zijn nieuwste SUV naar voren: de Kodiaq. Nu is die Tsjechische hoogpotige overgoten met Skoda's bekende Scout-kruidenmix.

Skoda voegt de aanduiding Scout aan een modelnaam toe als het om een ruiger aanglede variant gaat, een versie die optisch klaar lijkt te zijn om een uitstapje naast de gebaande paden te maken. Vandaag is het de Kodiaq die als Scout zijn gezicht laat zien.

Als Scout beschikt de Kodiaq over zaken als bodemplaatbeschermers, donker getinte ruiten, zilverkleurige dakrails en zijspiegelkappen en speciaal 19-inch lichtmetaal. 

De Scout is gebaseerd op uitrustingsniveau Ambition. Off-Road Assist, beschermplaten aan de onderzijde van de auto en Rear Park Assist zijn standaard aanwezig, hetzelfde geldt voor Driving Mode Select.

Skoda brengt het Scout-pakket uit in combinatie met vier motoriseringen, alle vierwielaangedreven versies. Onderaan de Scout-lijst staat de 150 pk sterke 1.4 TSI. Ook de 180 pk sterke 2.0 TSI is als Scout te krijgen. Liever een diesel? Opteer dan voor de 150 pk of 190 pk sterke versies van de 2.0 TDI.

In Genève kunnen we de Kodiaq Scout van dichtbij bekijken.

Bekijk foto's van de Skoda Kodiaq in groot formaat