AMSTERDAM - Volkswagen lijkt de smaak van de GTI's helemaal te pakken te hebben. De indrukwekkende Golf GTI is net gelanceerd, nu zijn de Wolfsburgers alweer bezig met de ontwikkeling van de Polo GTI.

Eind 2005 moet de Polo GTI het levenslicht gaan zien. Die zal worden gebaseerd op het nieuwe model van de Polo die medio 2005 wordt verwacht. Volgens bronnen komt de Polo GTI wat betreft afmetingen en rij-kwaliteiten erg dicht bij de beleving van de Golf I GTI, het oermodel.


Eind 2005 moet de Polo GTI het levenslicht gaan zien

Naar verluidt wordt de Polo GTI voorzien van de 1,8-liter turbomotor met 150 pk. De auto weegt zo´n 1.100 kilo, sprint in ongeveer 8 seconden van 0 naar 100 en heeft een top van ruim boven de 200 km/u.

Of er van de Fox, die eveneens in 2005 de Lupo gaat opvolgen, een GTI-model komt, is nog onduidelijk. Het is eveneens onzeker dat de Polo GTI naar Nederland komt. De importeur zag namelijk al eerder af van de Polo GT (zie foto´s) en de Polo met de 130 pk TDI motor omdat die voor Nederland te duur zouden worden. Ook de alom geprezen Lupo GTI, die wel in Nederland te koop is, staat er niet om bekend dat het een koopje is.