AMSTERDAM - Mitsubishi laat op de Sema show in Las Vegas twee Ralliart concept cars zien, een Galant en een Endeavor. Op de stand staat ook de nieuwe Lancer Evolution MR, en getunede versies van de Lancer, Eclipse en de Lancer Evolution.

Ralliart is de motorsportafdeling van Mitsubishi die niet alleen de complete rallywagens ontwikkelt, maar ook snelle motoren en sportonderstellen voor productiewagens. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Mitsubishi present op de Sema met twee nieuwe Ralliart auto's. Beide concept cars zijn ontworpen in het design center in Californië.


De Phantom cabriolet gaat in productie om de verkoop een extra impuls te geven

Mitsubishi wil met de Ralliart concepts van de Galant en Endeavor laten zien dat al zijn modellen een beetje Evo-bloed in de leidingen hebben.

Gaasgrille

De Galant concept car ziet er bijzonder uit met een metalen gaasgrille met Ralliart-logo, een geïntegreerde achterspoiler, speciale bumperspoilers vóór en achter en niet te vergeten de zijskirts. De cockpit is aangepast met speciaal tapijt en leren bekleding.

Racekleding

Recaro stoelen, een Ralliart pookknop en een speciaal stuur en pedalenset ontbreken evenmin. Er is zelfs een Recaro kinderzitje en ook vierpunts racegordels, racekleding en helmen zijn niet vergeten.

Deze Galant is uitgerust met de 3,8-liter MIVEC-motor met 260 pk, die in Amerika ook beschikbaar komt voor de 2006 Eclipse. Hij werkt samen met de handgeschakelde zesbak die in de coupé samen met deze motor wordt geleverd.

Remsysteem

De Galant Ralliart staat op 19-inch Racing Hart F10-wielen met 245/40/19 Goodyear eagle F1-rubber en hij heeft verder een Ralliart uitlaatsysteem, een koudelucht-inlaatsysteem en een speciale wielophanging met schroefveren van Road Race Engineering. Een stabilisatorstang achter, verstevigingsstangen vóór en achter en een Brembo remsysteem completeren het geheel.

Endeavor

Eenzelfde behandeling kreeg de Endeavor, die eveneens met de .38 MIVEC-motor is uitgerust. De SUV staat op 20-inch wielen met 275/40/20 banden en is voorzien van een verlagingsset.