Nieuw vervoer voor 50 Nederlandse olympische en paralympische sporters: tientallen Aygos, Yarissen én Aurissen TS zijn vrijdag overhandigd door de Nederlandse Toyota-importeur.

Toyota Motor Corporation is tot en met 2024 TOP Partner van het Internationaal Olympisch Comité. Dat maakt het merk de enige autofabrikant die op internationaal niveau sponsor is van het IOC. In Nederland komt dat tot uiting in een samenwerking tussen NOC*NSF en Louwman & Parqui, het eerste resultaat daarvan staat vanaf vandaag bij 50 Nederlandse olympische en paralympische sporters voor de deur.

De 50 Aygo's (benzine), Yarissen (benzine/hybride) en Aurissen TS (hybride) zijn vandaag overhandigd bij Sportcentrum Papendal in Arnhem. Naar verwachting zullen ook Olympisch Comités van diverse andere landen een samenwerking met Toyota aangaan. Zowel NOC*NSF als Toyota Nederland zeggen trots en tevreden te zijn met het resultaat van vandaag. Autorijdend Nederland kan voortaan bij het zien van een TeamNL-Toyota druk in de weer met zwaaiende handen.

Toyota neemt met deze deal het stokje over van Volkswagen, dat in de afgelopen jaren het vervoer van Olympische sporters verzorgde. 

Bekijk 3 foto's in groot formaat