Tijdens de Consumer Electronics Show CES in Las Vegas heeft Nissan de eerste details van de nieuwe generatie Nissan Leaf uit de doeken gedaan.

Topman Carlos Ghosn heeft tijdens de CES in Las Vegas gezegd dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan een compleet nieuwe generatie van de Leaf. Specificaties over de aandrijflijn of het accupakket zijn er nog niet, wél wist de topman te melden dat de tweede generatie Leaf semi-autonoom wordt.

Dat betekent dat Nissan de nieuwe Leaf voorziet van ProPilot-technologie, een systeem dat Nissan voor het eerst op de nieuwe Serena, een hier niet leverbare MPV, toepaste. Dit jaar wordt ook de Qashqai op ProPilot getrakteerd. Met ProPilot moet de Nissan zich op de snelweg op één rijstrook kunnen houden. Volgens Carlos Ghosn komt in de nieuwe Leaf, die naar verluidt een 60 kWh groot accupakket krijgt, "[...] in de nabije toekomst". Specifieker dan dat, wordt het niet.

In Nederland zijn sinds 2011 2.899 Leafs verkocht. Vorig jaar werden 666 exemplaren op kenteken gezet, dat maakt 2016 tot het beste Nederlandse verkoopjaar.

Bekijk 2 foto's in groot formaat