Chrysler tovert een wel heel opmerkelijke creatie uit de hoge hoed. De futuristisch ogende grijze nieuweling op deze foto's is namelijk een kersverse autonome concept-car van het merk, de Portal.

Chrysler noemt zijn conceptuele nieuweling Portal Concept, een voorproefje op een autonome MPV die woensdag tijdens de Consumer Electronics Show aan het grote publiek wordt voorgesteld.

De Portal Concept is naast volledig autonoom ook nog eens helemaal elektrisch. Chrysler ziet de auto als een 'derde belangrijke locatie', naast de woon- en werkplek. De Amerikaanse fabrikant gaat prat op een zee aan interieurruimte, iets dat door de afwezigheid van een reguliere verbrandingsmotor mogelijk moet zijn. Het persbericht is verder doorspekt met de term 'millennials', de doelgroep waar Chrysler zich met zijn Portal Concept op zegt te richten.

Verder beschikt de Portal Concept over gezichtsherkenning. Aan de hand van je gezichtsuitdrukking kiest de Portal een reeks voorkeursinstellingen voor je. Biometrische sensoren zijn verder in staat deuren voor je te openen zodra je de auto nadert.

Een 100 kWh-uur sterk accupakket heeft genoeg energie voor een actieradius van 402 kilometer. Na 20 minuten laden is de Portal Concept goed voor 241 kilometer.

Bekijk 4 foto's in groot formaat