Terugkeer Alpine A120 in productieversie

Autoliefhebbers wachten met smart op de terugkeer van het roemruchte Franse sportwagenmerk Alpine. Donderdag is een video gepresenteerd waarin de productieversie ingepakt en wel zijn videodebuut maakt.

Aanvankelijk zou Alpine samen met Caterham een sportmodel ontwikkelen, al is die samenwerking jaren geleden opgebroken. Met de Vision Concept liet Alpine begin dit jaar zien wat we van het gereïncarneerde Alpine kunnen verwachten. Vandaag treedt de productieversie van die concept-car op in een video.

De nieuwe Alpine, die naar verluidt A120 gaat heten, moet in de tweede helft van volgend jaar op de markt verschijnen. Gezien de plotselinge aandacht voor het model zal een onthulling niet lang meer op zich laten wachten. Duidelijk is dat de definitieve auto sterk op de Vision Concept gaat lijken. Zelfs de bijna Audi A7-achtige indeling van de achterlichtunits blijft behouden.

Uit de wijze waarop de Alpine over het asfalt glijdt, kunnen we afleiden dat de auto een achterwielaandrijver wordt. Voor de achteras komt een viercilinder turbobenzinemotor te liggen die tussen de 250 en 300 pk zal leveren. Alpine meldt alvast dat de auto in 4,5 seconden naar een snelheid van 100 km/h sprint.

Wie interesse in de nieuwe Alpine heeft, kan u al een gelimiteerde versie van de Alpine bestellen. Het betreft een speciale Première Edition die in een oplage van 1.955 stuks, een verwijzing naar het jaartal waarin Alpine werd opgezet, beschikbaar komt. De nieuweling is in drie kleuren te bestellen (Bleu Alpine, Blanc Solare en Noir Profond). In Frankrijk gaat de auto tussen de € 55.000 en 60.000 kosten. Bestellen kan, het is immers 2016, middels een speciale Apple- of Android-applicatie.

Bekijk de video en 6 foto's in groot formaat

Tip de redactie