Mercedes E Coupé wordt beetje bij beetje onthuld

De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé is gedeeltelijk gecamoufleerd de sneeuw in gestuurd.

Het Duitse Auto-Medienportal had het genoegen om de nieuwe E-Klasse alvast aan de tand te voelen in de sneeuw. Daar werden gelijk ook de nodige foto's gemaakt van de nog maar heel beperkt gecamoufleerde nieuwe E Coupé. 

De rondom wat gegroeide E-Klasse Coupé zet qua rijgedrag net als de reguliere E-Klasse een stap vooruit, meldt de Duitse journalist die met de auto mocht rijden. Niet geheel verwonderlijk, als je bedenkt dat de auto inmiddels wél dezelfde basis heeft als zijn vierdeurs broer. De auto troont op hetzelfde MRA-platform. 

Als instapper verwachten we dezelfde 184 pk sterke 2,0-liter benzine als in de gewone E-Klasse. De 333 pk sterke 3,0-liter V6 vindt zijn weg naar de (voorlopige) topversie, de E400. Eerder berichtten we nog over een mogelijke AMG-versie, maar in tegenstelling tot onze toenmalige verwachting lijkt het erop dat de nieuwe 3,0-liter zes-in-lijn turbo met 407 pk daarin dienst gaat doen. Dat meldt Autocar. De auto zou door het leven gaan als Mercedes-AMG E 50 Coupé 4Matic.

 

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz E-Klasse in groot formaat

Tip de redactie