Nadat de liftbackversie in compleet ongecamoufleerde vorm op Autoweek.nl is verschenen, presenteren we nu de Insignia Sports Tourer. Het eigenwijze 'chroomstripje' dat de achterste raamstijl van de Astra siert, wordt in een andere vorm toegepast.

De reguliere vijfdeurs Insignia wordt later deze week onthuld, maar de kans dat de Sports Tourer dan ook aan de wereld wordt getoond, is klein. Opel heeft zichzelf in de communicatie rondom de nieuweling beperkt tot de minder ruimtelijke variant en smeert de media-aandacht rondom het nieuwe model liefst over een langere periode uit.

De Sports Tourer krijgt zoals gezegd net als z'n kleinere broer een kenmerkende D-stijl mee.Toch is er een groot verschil: het verchroomde ornament volgt nu niet de lijn van de zijruiten, maar loopt in plaats daarvan direct naast de achterruit richting de achterlichten.

De daklijn zelf lijkt recht naar achteren te lopen, wat veel goeds belooft voor het ruimte-aanbod van deze forse stationwagen. Overigens is deze auto net als de gefotografeerde vijfdeurs voorzien van een OPC-pakket dat 'm met dikke wielen en dito spoilerwerk net wat meer 'body' geeft dan het standaardmodel. 

Bekijk foto's van de Opel Insignia in groot formaat