Faraday Future heeft een teaser van hun eerste auto de wereld in gestuurd, waarmee het vooruitblikt op de onthulling in januari komend jaar.

Hoewel Faraday Future in zwaar weer terechtgekomen lijkt te zijn, mag dat de ambitieuze houding van de nieuwkomer niet drukken. In aanloop naar de Consumer Electronics Show in januari, deelt het merk opnieuw wat toekomstmuziek met de wereld. 

Zagen we op de vorige foto nog een volledige auto, volgehangen met camouflage, nu moeten we het doen met wat lijkt op een grille. Niet dat de volledig elektrische auto die nodig gaat hebben, maar toch. De bijgaande hashtag laat er geen twijfel over bestaan wanneer we meer van de auto gaan zien. De auto, een crosssover, lijkt zijn pijlen te richten op Tesla's Model X.

Onlangs werd nog bekend dat de geldschieter van Faraday Future, het Chinese LeEco, zichzelf had omgetoverd tot een bijna uiteenspattende zeepbel. In navolging van de financiële problemen werd de bouw van de geplande megafabriek in de Amerikaanse staat Nevada - waar Faraday Future zijn auto's zal bouwen - stilgelegd. 

Bekijk 5 foto's in groot formaat