Er is een samenwerkingsverband aangekondigd waar vier concerns deel van uit gaan maken. De BMW Groep, Daimler, Ford en de Volkswagen Group willen samen een netwerk van laadstations ontwikkelen.

Het aantal laadpalen in Europa kan gezien worden als een van de factoren die het op enorme schaal doorbreken van elektrische auto's in de weg kan zitten. Een goede infrastructuur met een grote hoeveelheid laadpalen is dan ook noodzakelijk voor het succes van de EV.

De BMW Group, Daimler, Ford en Audi en Porsche van de Volkswagen Groep zijn voornemens in een joint-venture de handen ineen te slaan voor de ontwikkeling van een netwerk van "ultra-snelle laadpalen met hoge kracht". De units moeten langs grote snelwegen in Europa komen te staan.

De concerns hebben een memorandum van overeenstemming getekend waarin de bedrijven aangeven het doel te hebben om in korte tijd het aantal laadpalen in Europa te vergroten, om de mogelijkheid van het rijden van lange elektro-afstanden mogelijk te maken.

Het beoogde snellaadnetwerk moet uit palen bestaan die tot 350 kW aan elektrokracht kunnen leveren. Volgend jaar moeten de eerste exemplaren geïnstalleerd worden. In totaal hebben de concerns 400 locaties op het oog. De palen moeten gebruikt kunnen worden door alle EV's die CCS-systemen ondersteunen.