Zowel Hyundai als Kia lijken in rap tempo hun modellengamma te vernieuwen. Onze spionagefotograaf heeft de nieuwe C'eed op de foto weten te zetten.

Kijken we naar Kia's modellenaanbod, dan komen we daar de Rio als meest recente inzending tegen. De huidige C'eed is met zijn introductiejaar 2012 aboluut nog niet oud te noemen, maar een nieuwe generatie staat afgaande op deze spionageplaten al in de startblokken.

De Koreaanse C-segmenter is nog fanatiek volgehangen met plakkers, al lijken we te kunnen ontcijferen dat de derde generatie C'eed in grote lijnen de nieuwe i30 van concerngenoot Hyundai achterna gaat. Een toegenomen wielbasis zal voor meer interieurruimte zorgen en op de motorenlijst zullen we geblazen benzine- en dieselmotoren tegenkomen. De geruchtenmolen blaast overigens ook geluiden rond over de komst van een plug-in hybride.

Eind volgend jaar verwachten we een onthulling van de nieuwe C'eed. Uiteraard blijft het niet bij een vijfdeurshatchback, de driedeurs Pro_Ceed en de stationversie zullen wederkeren.

Bekijk foto's van de Kia Cee'd in groot formaat