Het is over en uit voor de huidige generatie van de Volkswagen CC. De platgedrukte Passat moet het veld ruimen om plaats te maken voor een opvolger.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Britse Autocar, dat zich baseert op niet nader genoemde bronnen. Er zijn op de internationale markt nog voorraden die verkocht zullen worden. Daarmee lijkt Volkswagen de productielijnen klaar te gaan stomen voor de komst van een nieuwe generatie.

Onlangs kon Volkswagen bevestigen dat die opvolger volgend jaar al op de markt moet verschijnen, een auto die het Duitse merk simpelweg als 'een liftback' aanhaalde. Zo gaat de nieuweling waarschijnlijk niet heten, maar een naamswijziging staat wel op de planning. Dat zou overigens niet voor het eerst zijn. In 2007 verscheen de ranke vierdeurs als Passat CC op de markt om in 2012 tijdens de facelift omgedoopt te worden in CC. In Nederland verdween de Volkswagen in 2014 van de markt. Een hardloper was het nooit. De CC wist in zijn enige twee jaar in ons land slechts 206 eigenaren te vinden.

De opvolger van de CC lijkt, afgaande op eerdere spionagefoto's, een nog gestrekter voorkomen te krijgen. De nieuweling krijgt een lage neus, stijlloze portieren en wat lijkt op een vijfde deur (bagageklep). Het gehele design wordt mogelijk besprenkeld met kenmerken van de Sport Coupé GTE Concept.

Bekijk foto's van de Volkswagen CC in groot formaat