De helft van alle modellen die Jaguar Land Rover in 2020 op de prijslijst heeft staan, moet een E of een plug-in hybride zijn.

Dat stelt Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover in een interview met Automotive News. Opvallend detail: geen enkele van de modellen die we in 2020 bij het concern bestellen kunnen, zal een autonome auto zijn.

Jaguar Land Rover zegt daarmee te reageren op strengere regelgeving op het gebied van uitstoot, de vraag van klanten én stimulansen vanuit overheden. Volgens Speth is de ontwikkeling van een elektrische auto 2,5 keer duurder dan die van een auto met verbrandingsmotor.

De topman is van mening dat het voor het relatief kleine Jaguar Land Rover noodzakelijk wordt om diverse elektromodellen aan te bieden om de kosten te spreiden. Autonome auto's worden voorlopig overgeslagen, volgens JLR kijkt het liever eerst de kat uit de bomen, al komt de techniek er zeker aan. De eerste EV van Jaguar, uiteraard gebaseerd op de I-Pace Concept, moet in 2018 op de markt verschijnen.