De komst van een mogelijke SUV van BMW boven de X5 houdt al jaren de gemoederen bezig. Maandag heeft onze spionagefotograaf de Range Rover-rivaal voor de lens gekregen.

Al jaren duiken zo nu en dan geruchten op over de mogelijke komst van de X7, een grote broer voor BMW's X5. We lijken nu opnieuw bewijs te hebben dat die Beierse Kolos toch echt een toekomst heeft.

Op uiterlijk gebied lijkt de X7 geen wereldschokkende wijzigingen naar BMW te brengen. De auto lijkt in elk opzicht een uit de kluiten gewassen X5. Waar die laatste zijn krachten moet meten met auto's als de Mercedes-Benz GLE-klasse en Audi Q7, zal de X5 auto's als de Land Rover, Range Rover en Mercedes-Benz GLS-klasse op de korrel proberen te nemen.

Kijken we hoger op de ladder, dan komen we daar de kleinere maar duurdere Bentley Bentayga tegen. Ook Rolls-Royce werkt onder de noemer Project Cullinan aan een hoogpotig model. We mikken erop dat die laatste onderhuids stevig gerelateerd is aan deze hagelnieuwe X7 die zijn modulaire platform met de nieuwe 7-serie deelt. Op de bestellijst komt een deel van het motorengamma van de 7-serie te staan, bestaande uit zes-, acht- en twaalfcilinders.

Bekijk foto's van de BMW X7 in groot formaat